טבילה בליל שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב, 1. אם אישה צריכה לטבול בליל שבת. האם כשהיא מגיעה למקווה אחרי כל ההכנות שהיא עשתה בבית, היא אמורה להתקלח שוב במקווה כפי שנהוג לעשות בימות השבוע? 2. כשיש תינוק. האם הבעל אמור להישאר בליל שבת בבית ולשמור על התינוק כשאשתו הולכת למקווה ולהתפלל ערבית ביחידות בבית? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

1. לא עושים שוב מקלחת, רק מפזרים בעדינות את השערות שלא יהיו קשרים, ומסתכלים על הגוף לראות שאין חציצה.

2. אם אין פתרון אחר, אכן הבעל יתפלל ביחידות בבית, אין מה לעשות… בהרבה מקומות מצוי שיש מנין מאוחר בזמן רבינו תם, ואז אפשר להתפלל שם אחרי שהאשה בדרך כלל כבר חוזרת…

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. עקרונית וכי לא עדיף שהבעל יתפלל יותר מוקדם שזה יותר לכתחילה והאשה תטבול לאחר ר"ת שגם זה יותר לכתחילה מאשר להקדים את הטבילה?

  2. הבעל יכול להתפלל מוקדם, אבל האשה לא צריכה להמתין לאחר רבינו תם. הטבילה ביום השביעי מועילה בדיעבד לרוב רובם של הראשונים וכן הלכה, כך שגם מי שחושש לשיטת רבינו תם בענין זה אין לו צורך להחמיר.