בית משפט פטר אותי על התאונה – האם חל עלי חובת תשלומים לפי הלכה

שאלה:

שלום וברכה לרבנים החשובים ותודה על האתר המחכים עשיתי תאונה ופגעתי ב"רכב חברה" כלשהו שתבעה אותי, הביטוח שלי התערב ומכיוון שלא הייתה ברורה אשמתי יצאתי זכאי במשפט, כשאני משחזר התאונה נראה לי שעפ"י ד"ת אני חייב האם אני חייב להשיג החברה ולשלם לה. אציין שלא ברורה לי אשמתי הרכב נכנס לנתיב שלי בצורה שאלצה אותי לתת בלימה עזה שלא נתתי ולכן פגעתי בטמבון הרכב

תשובה:

שלום וברכה,

פטור אתה מתשלום נזיקין, מכמה טעמים. א. תשלומי נזקין בתעבורה מתחשבים בחוק כדי לדעת מי המזיק ומי הניזק. ואם בית משפט לתעבורה קבע שאתה לא המזיק – אינך חייב לשלם. ב. אם המזיק והניזק מבוטחים, הרי שהביטוח של הצד השני השלים את הנזק, וזה פוטר אותך מתשלום. בחברת ביטוח מתייחסים לפי הקביעה של הבית משפט, מאחר והם התנו מראש שמסכימים לשלם לפי מה שייקבע בית משפט, ומאחר והם קבעו שאתה לא צריך לשלם, הרי שהביטוח שלהם משלם עבורך – ולזה הם התחייבו מראש. ג. אם יש ספק האם אתה הזקת, אין חובת תשלומים, כדין איני יודע אם נתחייבתי והלה טוען שמא – שפטור לגמרי.

בהצלחה.