שימוש באינטרנט בבית, ומחוצה לו

שאלה:

שלום וברכה הנני בחור ישיבה מרקע חרדל"י-חרדי. ורוצה להתחתן בקרוב אי"ה. 1. האם מותר שיהיה בבית שלי אינטרנט סגור הרמטי, אתרוגנטפרי? אני לא מתכוון שיהיה בתחילת הנישואין, אבל אני מניח שכנראה יהיה צורך בהמשך, למייל, אתרים תורניים עם שיעוריות ושו"ת, קניות זולות מחו"ל, ושרותי בנק וכיוצ"ב. 2. לעיתים רחוקות מתעורר אצלי צורך לבדוק מידע חשוב – איזו תרופה פועלת טוב (לפי פידבק), או קניית קורס מקצועי לטיפול עצמי (שיעורים מוקלטים). האם מותר לי ללכת לספריה ציבורית ולחפש באנטרנט שם את המידע הזה? אני מבטל לחלוטין את כל הצגת התמונות כך שאין לא תתורו, ועוד, מכיוון שיש הרבה אנשים מסביב, זו רה"ר ואין ייחוד והאפשרות לחטוא אפסית. האם לצורך עראי חשוב מותר להעזר באנטרנט הזה? זה אפילו הרבה יותר טוב מלעבור בשוק לא צנוע לצורך אמיתי כי אין מראות. ברוכים תהיו, בהערכה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

אפשר להחזיק בבית אתרוג או נטרי למטרות הנ"ל.

כדאי להמנע מללכת למקום שהאינטרנט אינו חסום כהלכה, עדיף לבדוק אצל מי שיש לו אינטרנט חסום.

בהצלחה רבה ושיהיו בשורות טובות בקרוב.