עיכוב אנשים באוטובוס בשביל העברת חבילה

שאלה:

שלום וברכה הרב. האם מותר להעביר חבילה עבור אדם מעיר לעיר באוטובוס כאשר ייתכן שבתחנה שבה הוא ממתין אין נוסעים שיורדים ועכב כך המעביר עוצר את האוטובוס ומעכב אותו קמעא כדי להעביר את החבילה.?

תשובה:

שלום וברה,

עצירה שלוקחת מעט זמן, מסתבר שלא מקפידים על כך. ולכן אין צורך לחשוש לאיסור.

בהצלחה.

מקורות:

מעיקר הדין אין שום סיבה לאסור אין כאן גזל ממוני. אלא שגזל זמן פירושו איסור אונאת דברים – שמצער את חברו. ומסתבר שעצירה לזמן מועט לא מצטערים בכך, ויש על זה הסכמת כולם, ולכן אין איסור בדבר.