חלוקת עלות בניית חדרי ממ"ד

שאלה:

האם חלוקת עלות ממדים שווה בין קומות? ואם לא איך זה מתחלק?

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין משאלתך שכל השכנים בבניין מרחיבים חדר ממ"ד. ראוי שחלוקת הוצאות הבנייה תהיה שווה בין כל השכנים.

לפי הלכה, כל הדיירים משלמים עבור החדר שהוציאו, ומתחלקים ביסודות בשווה. ובנוסף הקומה השנייה משלם מעט לעמודים של הקומה ראשונה. והקומה שלישית משלמים מעט לעמודים של הקומה ראשונה ושנייה, וכן על זה הדרך. כך שהקומה הראשונה משלם הכי מעט. והקומה עליונה הכי הרבה. אך בבית דין ממליצים שאם מרחיבים כולם בהנף אחד שיחלקו את ההוצאות בשווה. מאחר ואם מדקדקים לפי ההלכה, פעמים שמתגלה בחפירות סלע או בלוני גז שצריך להזיז, והקומות העליונות יטענו שמצידם לא מפריע להם, ואז ההוצאות הנותרות ייפלו על בעל הקומה הראשונה.

בהצלחה.