חוסר תיאום בשעות העבודה בין העובד למעביד

שאלה:

שלום לרב ותודה רבה! עובד נקיון לפי שעות שחובת הדיווח חלה עליו מתוך נתינת אמון בו. העובד שלח כל חודש מסרון עם השעות שעבד למי שצריך. המעביד לא העביר תלושי משכורת-כפי הנדרש בחוק- ולכן העובד לא שם לב שיש פער בין הדיווח שלו לבין המשכורת שמתקבלת (מדובר על סכום חודשי של מאות בודדות של שקלים) רק כאשר סייים העובד את עבודתו גילה למפרע שיש פער בין הדיווח שלו לבין מה ששולם וכעת הוא תובע את ההפרש לפי הרישום שלו. אציין שלאחר תקופה ממושכת בה היו המסרונים שמורים במכשירו של העובד הוא ראה שזה לא יחזיק עוד זמן רב והעביר את הרישום במדויק לדף בכתב ידו. למעביד אין רישום נוסף מלבד תלושי המשכורת. עם מי הצדק? תודה לרב.

תשובה:

שלום וברכה,

לא הבנתי מה טוען המעביד כנגד. אם המעביד לא שילם את מלוא השכר, חייב להשלים את השכר כשנודע הטעות. העובדות שהיו או שלא היו תלושי משכורת לא משנות את הדין, יש לשלם לעובד את מלוא שכרו, ואם אירע שגיאה וחיסרו לו מהשכר יש להשלים את השכר.

בהצלחה.