הפסק ושבעה נקיים

שאלה:

שלום רב, אם אישתי עשתה הפסק טהרה ביום חמישי וביום שישי שכחה לבדוק, אך בדקה בשבת, מתי היא אמורה לטבול? אודה אם אוכל לקבל טלפון להתקשרות עם הרב, תודה

תשובה:

שלום וברכה

אשה שלא בדקה ביום הראשון של הנקיים, היום הבא שבו בדקה הוא שיחשב לה כראשון של נקיים, כיון שהבדיקה ביום הראשון השביעי מעכבת [לפחות בדיקה אחת בכל אחד מהימים האלו], ובמקרה כזה עליה לטבול בליל שבת.