חרדי מתארח במקום שלא שומרים שבת

שאלה:

ב"ה אדם חרדי המתארח בישוב לא דתי. הוא בא להתארח כדי לחזק קרובי משפחה. האורח יקח צימר לישון בו. האם המצאותם של אורחים אחרים שלא שומרים בצימרים סמוכים תגרום לו צער. האם זה בעיה מבחינת השבת. איך אותו אדם מתמודד שאנשים סביבו נוסעים או שומעים מוסיקה.

תשובה:

שלום וברכה

אם תתמקד בעשייה ובאור שאתה משפיע על סביבותיך שם, זה לא יגרום לך צער אלא שמחה על שנשלחת להאיר בתוך החשיכה. באופן כללי אינני יודע את הנתונים שלך ומה מוביל אותך לשם, לפעמים זו החלטה נכונה ולפעמים מתאים יותר להיות בסביבה חרדית בשבת ולהשפיע בימי החול באמצעות שיעורים ושיחות, אבל לא אוכל לייעץ בלי להכיר היטב.

שבת שלום.