בורגול לאחר הפסח

שאלה:

שלום אני רוצה לקנות בורגול ומשום מה מופיע רק תאריך אחרון לשימוש ואין לי מושג מתי זה מיוצר האם יש אפשרות לדעת שזה יוצר לאחר פסח כגון ע"פ חיי המדף של הבורגול וכדו'? תודה מראש זאב

תשובה:

שלום וברכה

הבורגול הוא אכן חמץ גמור, אבל מספק אתה יכול להקל ולקנות כיון שלא ניתן לברר זאת ומן הסתם היה מכירת חמץ כדין. לא ניתן לעקוב אחרי זה כרגע בשלהי חודש תמוז… ומדובר בספק דרבנן כאשר כמעט כל המוצרים בכל החברות נמכרו כדין. מחמת החומרא שיש נוהגים לא להשתמש בחמץ הנמכר ודאי אין להחמיר בספק…

שבת שלום.