הסרת שיער הזקן בלייזר

שאלה:

בחור ישיבה בתחילת גיל השידוכים שיש לו בפניו המון שיער בולט באיזור הלחיים למעלה מעל העצם שבעצם זה גם איזור הפיאות האם מותר לו לבצע טיפול להסרת שיער בפניו ומה בקש' לאיזור הפיאות שזה ממש בולט וכמובן מפריע מאד בעניין השידוכים

תשובה:

שלום וברכה

מצד איסור השחתת הזקן, אין בזה איסור כיון שאין זה דרך גילוח אלא דרך השחתה.

אך לא ראוי לעשות כן כיון שיתכן שיש בזה ‘לא ילבש’ שאין דרך הגברים להסיר שערם לצמיתות, ויתכן שיש בזה גם משום חוקות העכו”ם. אמנם אם יש בושה יש להקל מהבחינה הזו. אבל יש לזכור שמה שנוגע למקום הפיאות, שהוא עד שליש המצח – כנגד העין, יש לאסור.

 מקורות:

גמרא קידושין לה,ב מלקט ורהיטני, ובראשונים שם שאינם דרך גילוח אלא דרך השחתה עם השורש (מאירי ר”י מלוניל ועוד).

מצד חוקות העכו”ם ר’ בדרכי תשובה יו”ד סי’ קפ”א ס”ק י”ז לענין גילוח בסם, ועל אף שבזה חלקו הפוסקים כיון שיש הרגילים בכך, אך בדבר זה שאין רגילות לעשות זאת יתכן שאסור גם מצד חוקות העכו”ם.