אשה שמחמת חולי מקבלת הרבה כתמים

שאלה:

שלום וברכה, בת 43 עם תת פעילות בבלוטת התריס. אשכנזים. קיבלתי אישור מרב לאור כתמים חוזרים לפני ובסיום הטסת לאסור את עצמי רק שרואה ממש דימום. היום קינחתי ואחרי יותר מ20 שניות ראיתי כתם על הנייר. בפני עצמי אסרתי את עצמי ושמתי פד. לאחר מכן לא היה כלום על הצד ולא גם ב2 קינוחים נוספים. בעלי ישן ולהתעורר לא ידעתי אם לאשר לו שאני אסורה או לא. אשמח לתשובה בהקדם מה לעשות. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע איזה בסיס יש להתיר ולומר שכתמים מהרחם בלי שום תלייה בפצע אינם אוסרים [כאשר הם על בגד לבן] בגלל התת פעילות הזו, אלא שאם הכתמים הם על בגד צבעוני כהה ובודאי מומלץ לך ללבוש כזה בגד, אין בעיה, כאשר מדובר בכתם בלבד, וכן יש להקל במצבך בנייר קינוח שנחשב דבר שאינו מקבל טומאה, אף שנחלקו בזה הדעות, במצבך יש להקל. לכן את לא צריכה כרגע לאסור עצמך.

כדאי להשתדל לא להסתכל על נייר הקינוח כאשר הוא נעשה באותו מקום.

רפואה שלמה ושבת שלום.