קריאת שמע לשיטת רבינו תם

שאלה:

מי שמחמיר להוציא שבת רבינו תם, צריך גם להחמיר לקרוא קריאת שמע של ערבית כל השבוע על פי צאת הכוכבים לרבנו תם?

תשובה:

שלום וברכה

בהחלט. אף שיש שיטה בתוס' בברכות ב ע"א שזמן קריאת שמע הוא כבר מפלג ולא מצאת הכוכבים, העיקר להלכה שזמנה בלילה ולא קודם לכן, ולכן יש לקרוא לכתחילה לאחר זמן רבינו תם. אני נוהג בלי נדר, שאם אני מתפלל ערבית לפני זמן רבינו תם, אזי בקריאת שמע שעל המיטה אני קורא את כל ג' הפרשיות בכוונה לשם מצות קריאת שמע, וכך יוצאים גם לשיטת רבינו תם. מי לנו גדול מהשו"ע שפסק כרבינו תם כידוע בכל עניני זמני היום והלילה, ופסק במפורש בסי' רלה שזמן קריאת שמע של ערבית הוא בלילה בצאת הכוכבים… הרי שיש להחמיר לדעתו גם בענין זמן קריאת שמע כך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם כבודו קרא מה שהצעתי? עכ"פ במצוות דאורייתא ודאי מצוות צריכות כוונה ולכן אין לסמוך על אמירת ק"ש על המיטה הנאמרת משום סגולה אא"כ יכוין שתהיה גם למצוה.