חילול ה' בהליכה לסרט

שאלה:

שלום! מה לומר לבחור שרוצה ללכת לקולנוע לסרט שאין בו בעיות צניעות (ואי אפשר לשכנעו שלא ללכת), ומתייעץ אם ללכת עם הכיפה שעל ראשו אם עם כובע, כדי למנוע חילול השם? מה עדיף?

תשובה:

שלום וברכה

יש לשכנע אותו מאוד לא ללכת, הן מבחינת הצניעות [יש בעיה, אם לא סרט אז בציבור… ובאוירה…] הן מבחינת החילול ה', אבל אם הוא הולך שילך לדעתי עם כיפה גדולה ובולטת, כדי שאם יהיה משהו לא בסדר הוא ירגיש לא בנוח ויצא… אם יבוא עם כובע הוא ירגיש מידי בנוח שם, ואני לא הייתי רוצה שיהיה לו נוח שם… כך דעתי אבל זה נתון לשיקול הדעת.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כן אבל יהיה חילול השם. אם בין כה וכה הוא ילך מה אכפת לי אם הוא ירגיש נוח או לא. עדיין חילול השם יש. זה כמו לומר למישהו לאכול חזיר עם כיפה. לפחות שלא ירגיש בנוח…. אז אם בין כה וכה הוא ילך ואפשר למנוע שלא יהיה חילול השם אז למה להציע ללכת עם כיפה?

  2. אם זה יגרום לו להפסיק ללכת אולי זה שווה, אינני מכריע אבל כך נראה לי. אסור שיהיה לו מפלט כזה של לבוא כמו חילוני, זה לא טוב…