קריאת התורה

שאלה:

קריאת התורה – האם העולה צריך לקרא עם הבעל קורא מילה במילה דוקא – או יכול לקרוא עם טעמים בלחש לבד ולא עם החזן ?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר הקורא אינו קורא יחד עם הבעל קורא הוא לא ישמע ממנו את הקריאה, וזה לא טוב, לכן יש להקפיד לקרוא יחד ממש במידת האפשר, כדי שישמע ממנו כל מילה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. יש קונפליקט בנושא הזה שאינו ברור לי די הצורך ולא מצאתי לו ביאור ברור, שכן מצד אחד לא מברכים על קריאה בשקט רק בציבור, כך שהברכה של העולה חלה על קריאת הבעל קורא, ומאידך הוא חייב בכל זאת לכתחילה לקרוא בשבקט ויש שאומרים שזה גם מעכב… צ"ע.