שידוכים – ההורים לא עושים מספיק!

שאלה:

שלום וברכה אני בחורה חרדית בשידוכים. מטבע הדברים הוריי מנהלים את ענייני השידוכים שלי. אולם הם לא כל כך אסרטבייים ויכולים לדחות שיחות טלפון רלוונטיות ולא להיות זריזים כל כך בכל הקשור לשידוכים. אני מרגישה שחבל על הזמן ועל כל יום שעובר ואם הדבר תלוי היה בי הייתי מזדרזת יותר, אולם איני יכולה להתקשר לבד לשדכניות זה ממש לא מקובל, האם מותר לי להעיר ולנדנד להם שיתקשרו ולא ידחו את הטיפול בשידוכים? אני לא רוצה להיכשל בחוסר כיבוד הורים וגם לא לזלזל בחובת ההשתדלות לעניין זה. מה עליי לעשות? תודה מראש ויישר כוח עצום.

תשובה:

שלום וברכה

הכי טוב ומועיל הוא לפתוח על כך שיחה רצינית בצורה נעימה ומכבדת. כלומר, כאשר יש משהו ספציפי ואת מתחילה ללחוץ, הם לא תמיד מתייחסים ברצינות, אבל אם תבואי ותגידי להם שאת היית רוצה לשוחח איתם על משהו רציני שכואב לך וחשוב לך, מתי יש זמן רבע שעה ששניהם יכולים להקדיש לך ברצינות, בלי לפרט מה הענין, הם מיד ירצו לשמוע ויסתקרנו, תקבעו זמן נניח אחרי ארוחת ערב, ואז תגידי להם: אני יודעת שאתם עושים הכל כפי שאתם רואים ומבינים ואני מניחה שאתם גם צודקים כי אתם חכמים ממני ומנוסים, אבל לי יש בעיה, אני בלחץ, ומה שמרגיע אותי זה שאני רואה שעושים מעבר לנדרש, ואני מבקשת כדי שאהיה רגועה ומשחה אם תוכלו להענות לבקשתי לברר לפעמים גם כשלא נראה לכם מוצדק, זה מרגיע אותי ועושה לי יותר מנוחת הנפש ושמחת חיים.

ברגע שכך תציגי את הדברים ובסיטואציה הנ"ל, כשתבקשי משהו זה יהיה ממקום אחר, ויועיל הרבה יותר.

והעיקר תזכרי שיכול להיות שזה אכן נכון שאת קצת בלחץ וזה טבעי, ואפשר טיפונת להרגע…

בשורות טובות בקרוב!