צדיק גוזר והקב"ה מקיים

שאלה:

קשה לי מאוד לשאול את השאלה הזאת. אני אמור להאמין שהכל לטובה וחלילה לא להרהר אחר מידותיו או להרהר אחר רבותיו. אני רואה הרבה פעמים פרסומות הכוללות משפטים של "הבטחות" או "ברכות" של כל מיני רבנים (וכל המסייעים יבורכו מן השמים/לא ישמע שוד ושבר בגבולם וכו' אלו רק דוגמאות בודדות אך עיקר הענין שמי שעוזר יעזר מן שמיא) וכידוע צדיק גוזר והקב"ה מקיים אך אני לא רואה זאת בחוש. אני עדיין באותו מצב מתוסבך שהייתי בו לפני כן ושלמענו תרמתי המון. אלא שכעת, בנוסף להכל, אותו סכום שהקדשתי למטרה הנעלה של מצוות הצדקה שחלילה אינני תוהה על הראשונות אך הברכות לא פעלו את הישועות להם אני עדיין מצפה.

תשובה:

שלום וברכה ידידי

הבטחות אף אחד לא יכול לתת, משום שיש חשבונות שמים, אנחנו לא יודעים מה החשבונות אבל כן יודעים שהכל לטובתנו. אמנם, תפילות הברכות בודאי מועילות, אדרבה, הרבה פעמים בורא העולם נותן לקושי לאדם כדי שיתחזק באמונה על ידי התפילות והברכות, וגם זכות המצוה שבדבר, הצדקה, התפילה, זכויותיו של הצדיק המברך ועוד, עומדות למבקש הישועה להוושע. חזקה על תפילה שאינה שבה ריקם, זה מועיל גם אם אתה לא רואה את זה כרגע, המשך להתפלל עוד ועוד להאמין ולבטוח ובעזרת ה' תראה ישועות.