מצא אבדה במקום שרובם אינם משיבים אבדה

שאלה:

מה הדין אם רוב מוחלט הם חילוניים גמורים שקרוב לוודאי לא יתלו שלט השבת אבידה? האם גם אז לא חייב להשיב כי הבעלים התייאשו? ומה הדין אם יש סימן היכר מובהק כגון שם, ורוב גויים [או חילוניים]?

תשובה:

שלום וברכה,

מצא אבדה במקום שרובם אינם משיבים – אינם שומרים תורה ומצוות – אין חובת השבה.

מצא במקום שרובם גויים, אינו חייב להשיב גם אם יש סימן מובהק.

בהצלחה.

מקורות:

ראה ספר השבת אבדה כהלכה פרק ב הערה יז בשם כמה פוסקים. והביא את דעת הגרי"ש זצ"ל שבכסף גם אנשים שאינם שומרים תו"מ מחזירים, ולכן אין ייאוש בזה, אבל בשאר חפצים לא מקפידים להחזיר. וראה בעלון המשפט גליון מספר 73 הערה 21 שתלה את הדברים במחלקות תוספות ורמב"ם. והכריע שאין חובת השבה.