הפרת חוזה שכירות

שאלה:

שלום, בסוף דצמבר האחרון חתמתי על חוזה לשכור דירה מאדם שרכש אותה במסגרת פרויקט. הדירה הייתה צפויה להימסר ע"י הקבלן באפריל. המחיר שסוכם היה 2400₪. עכשיו (יולי), שבוע לפני המסירה המשכיר מבקש להעלות את המחיר או לחילופין לבטל את החוזה בטענה שלאחרונה אנשים אחרים בפרויקט סגרו חוזי שכירות על דירות דומות ב 3000₪. האם מותר לו לעשות כן או שהוא מחויב לחוזה עליו חתמנו? תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

החוזה חל משעת חתימתו, על כן הצדדים חייבים לכבד את הכתוב בחוזה, ואין אפשרות למשכיר להעלות את מחיר החוזה במשך כל תקופת השכירות.

בהצלחה.

מקורות:

בעל הדירה – המשכיר – שהחתים את השוכר על החוזה נחשב שהשכיר דבר שנמצא בעולם, ולמרות שלא קיבל את המפתח בשעת כריתת החוזה, אך הדירה בבעלותו, ולכן בה קניין השכירות, ולכן החוזה שחתמו מחייב את הצדדים.

כמו כן אדם יכול להשכיר דירה לחודשים הבאים ולא נחשב לדבר שלא בא לעולם, שמחוסר זמן לאו כמחוסר מעשה – ראה נתיבות המשפט סימןריא ס"ק ה. וסימן שיב ס"ק א. וראה עוד פת"ש סימן שטו.