מקום הנחת תפילין של ראש

שאלה:

שלום רב , בכל מניין שאני מתפלל בו אני נדהם לגלות שרבים מהמתפללים לא יודעים שמקום התפילין של ראש הוא על מקום שורשי השיער ואסור שירד אפילו מעט למצח , ועוד יותר אני נדהם לגלות שאף אחד לא אומר להם כלום , איך אני אמור לנהוג במצב כזה ? אני מוצא את עצמי בכל פעם מחדש עובר אחד אחד ומסביר לו איך להניח תפילין , אך לפעמים יוצא לי להעיר לאנשים מבוגרים שלא מתייחסים ברצינות לדבריי , מה לעשות ?

תשובה:

שלום וברכה

אכן התופעה הזו מאוד מצויה אצל ציבור בעלי בתים שאינם בקיאים בהלכה ומממקמים את התפילין על המצח… כדאי לפנות לרב המקום ולבקש ממנו שימסור על כך שיעור קצר אולי בליל שבת כשכולם נמצאים, אולי במשך השבוע אם יש מסגרת של שיעורי הלכה, אפשר גם לכתוב דף מנומק עם ציורים על מקום הנחת תפילין [יש סידורים שבתחילתם יש כזה ציור], אבל גם חשוב לזכור שאדם שנשרו שערות ראשו, מקום ההנחה שלו הוא היכן שהיו לו שערות בזמנו…

יום נעים.