הפרדת המיטות כשהאשה טהורה

שאלה:

האם מותר להשאיר את המיטה בנפרד גם שהאשה לא בנידה אלא כך היא רוצה

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה בזה, אדרבה מנהג הרבה קהילות כך לעשות, אם מטעמי קדושה או מטעמי חינוך, אבל זה מצוי מאוד בבתי ישראל שהמיטות נפרדות כל הזמן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כשקראתי את הכותרת ציפיתי לשאלה הפוכה….

    מה באמת ההלכה – האם מותר (כמובן שעקרונית מותר. האך האם רצוי וראוי) להשאיר את המיטות מחוברות בזמן טהרה? והאם יש חילוק אם ישנם ילדים גדולים מספיק בבית שרואים את החילוק בין השבועיים כן שבועיים לא ומה קורה אם מקפידים תמיד לנעול את הדלת? ושוב האם זאת הנהגה ישרה לנעול את הדלת ע"מ שיוכלו לשמור על המיטות צמודות?

  2. אין כל איסור, ומבחינה חינוכית כל אחד מכיר את ילדיו ואת הבנתם והצורה בא זה יבוא לידי ביטוי וינהג כפי חכמתו. כשיש ילדים גדולים בבית אכן ראוי להפריד. אין טעם לסמוך על נעילת הדלת, בית זה בית ולא בית כלא שנועלים ומפחדים שמא מישהו יראה משהו… ההנהגה הראויה להיות פתוחים וגלויים ומה שלא רוצים שיראו – לא עושים.