לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אבל תוך שנה על אביו – השתתפות בבר מצוה

שאלה:

שלום רב, אבל תוך שנה על אביו, האם מותר להיות נוכח או אפילו להשתתף בסעודת בר מצווה בבין המצרים כאשר אין מוזיקה וכלי נגינה? האם אפשר גם לצצת מקור הדין בתוך תשובה, תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

האיסור של השתתפות בשמחות אינו נוגע רק למוזיקה, אלא יש איסור על עצם ההשתתפות במסיבת מרעים ולדעת הרמ"א בסי' שצא נהגו להחמיר בזה גם בסעודת מצוה כמו בר מצוה, לכן גם בשלושת השבועות אין להתיר.