תשעה באב נדחה לאשה בהריון

שאלה:

האם אשה מעוברת צריכה לצום בתשעה באב דחוי (השנה תשע"ט)?

תשובה:

שלום רב.

אם אינה מרגישה צורך לאכול, תצום עד חצות ואז תבדיל ותאכל, אך אם יש לה איזה חולשה או שקשה לה יכולה להבדיל ולאכול כשתרגיש צורך בכך.

מקורות:

בשבות יעקב חלק ג’ סי’ ל”ז שהוא מקור דברי הביאור הלכה סי’ תקנ”ט שמעוברות בצום נדחה אינם צריכות לצום, כתב שדינם כדין בעל ברית שצריך לצום עד חצות, וכן כתב הפרי מגדים תקנט,א לגבי יולדת, ובהלכות חג בחג פרק ז’ הערה 18 הביא בשם הגרי”ש אלישיב זצ”ל כפי שכתבנו למעלה. ובהליכות שלמה הובא מהגרש”ז אוירבאך זצ”ל שאמר שאם יכולות יתענו עד הבוקר ואם מרגישות צורך יכולות לאכול כבר בלילה.