לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תולעים בשקדים

שאלה:

שלום לרב שתי שאלות בקצרה 1. אם אני רואה תולעת בתוך שקד ויש על זה קליפה- האם זה התולעת של שולחן ערוך שלא פרשה ומותרת או שמא כיום איננו יודעים ורק אנשים בקיאים כחקלאים יכולים לומר זאת? 2. הייתי לאחרונה בשני מנינים ספרדיים ושמה הרימו את הספר תורה להגבהה שלא במקום ולאחר מכן חזרו שוב. ראיתי שהפסקי תשובות מתנגד ואפילו כותב שלעשות הגבהה שוב יש כאן זילותא בכבוד התורה במקום שהורם בשוגג. האם יש פוסקים ספרדיים שמורים להגביה שוב או שזה סתם מנהג לא נכון שהשתרש? כל טוב

תשובה:

שלום וברכה

1. בזמנינו לא ניתן לדעת, הרבה פעמים זבוב הפירות מטיל רימה בפרי כשהקליפה עוד רכה, וזה מתפתח לתולעים.

2. איננימכיר מנהג לעשות שוב הגבהה.