שכן שהרחיב לצד תוספת בנייה

שאלה:

בניתי תוספת בניה על הגג לפני שנים רבות וכעת שכני אף הוא בונה ומשתמש גם בקיר החוצץ בינינו שאני בניתיו בזמנו האם עליו לשלם לי והאם כמחיר של עכשיו או של זמן הבניה?

תשובה:

שלום וברכה,

השכן שמרחיב לצידך ומשתמש בקיר שחוצץ בניכם, חייב לשלם חצי מהקיר החיצוני, כיון שנהנה מהבנייה שלך. יש לחשב את התשלום לפי מה שהוציא בשעה שבנה, ולא לפי המחיר היום.

בהצלחה.

מקורות:

החזו"א סובר שתשלום נהנה החיוב לשלם על שעת ההוצאה שהוציא. ולכן יש לחשב לפי שעת הבנייה.