שילוח יונה/ צער בע"ח

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום, אני רוצה לתקן רשת יונים במסתור הכביסה, אבל כבר נכנסה יונה ויש לה ביצה. (לא הפקרתי לפני שנולדה הביצה) האם ניתן לסלק את היונה ע"מ שניתן יהיה לתקן את הרשת או שזה צער בעלי חיים? תודה

תשובה:

תעשה היום בערב שילוח הקן ותיקח את הביצה, גם בביצה אחת ניתן לקיים את המצוה, ואחר כך תתקן את הרשת. הוראת הגר"נ קרליץ בס' חוט שני, שהיום שאנשים לא רוצים שהחצר תזכה להם בביצי יונה ואין לזה שימוש, גם בלי להפקיר ניתן בדיעבד לקיים את המצוה.