מצות כתיבת ספר תורה – להשאיל ולא לתרום?

שאלה:

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול: אני מעוניינת במצוות כתיבת ספר תורה. האם לסופר הסתם מותר להתחיל את מלאכת הכתיבה בבין המצרים ו/או בתשעת הימים? כמו כן: יש טקס של התחלת כתיבת הספר. גבאי בית הכנסת יהיה נוכח. האם גם עלי להיות בטקס? אם לא אהיה האם זה יוריד מערך המצווה? תודה רבה!!

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה להתחיל בכתיבת הספר תורה בבין המצרים, את לא צריכה להיות נוכח בטקס, אבל מאוד חשוב שתעשי מינוי שליחות, שהוא יכתוב את הספר בשליחותך, ועוד חשוב מאוד, שהספר ישאר שייך לך, את רק משאילה אותו לבית הכנסת ולא נותנת במתנה, כי לדעת התורת חיים ברגע שנתת את הספר במתנה בטלה המצוה של כתיבת ספר תורה [יש מצות לתרום לבית כנסת, אבל בשביל זה מספיקה השאלה] אבל אם הספר שייך לך לעולם את מקיימת בו מצוה בכל רגע ורגע שהוא קיים בבית הכנסת. כמו כן, לפני שאת בוחרת לאיזה בית כנסת להשאילו, תעשה איתם הסכם שמשתמשים בספר ולא סתם ישב בארון… יש בתי כנסת שיש להם כבר הרבה ספרי תורה והם לא משתמשים בכל הספרים. גם אם לא ישתמשו כל שבוע, אבל שתהיה נחיצות, אם לא, עדיף לתת למקום שהוא אכן נחוץ.

תזכי למצוות.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב!
    אני מעוניינת להשאיל את הספר לבית הכנסת בעילום שם. רק הגבאי יודע על כך. האם לעשות מינוי שליחות עם סופר הסתם בשמי המלא?