נקעתי את הרגל – חייב לצום בי"ז תמוז?

שאלה:

שלום לכבוד הרב לגבי פטור מלצום היום. נקעתי את כף הרגל ואני שוכב כל היום במיטה. אני כמעט לא הולך – כי אני חייב קביים, וכי הרגל מתנפחת. עכשיו התכוונתי לקום לאכול ולשתות לפני עלות השחר – אך לא הצלחתי. אני חייב אהיה חייב לצום היום? ( אני יודע שזה חשוב, אבל גם זה, וגם הרגל, וגם ללמוד תורה בשכיבה ולא בישיבה, תרתי משמע, נורא מדאיב) אשמח לתשובה! תודה.

תשובה:

אם זה גורם לך להרגשה כללית לא טובה יש להקל בתענית נדחית, אבל אם זה רק כאב נקודתי ברגל אינני רואה איך זה קשור לצום.

רפואה שלמה.