מכסה חלבי על סיר בשרי – בני יומם

שאלה:

בישלתי רביולי חלבי ללא מכסה וכשסיימתי שמתי מכסה עם חורים וסיננתי את התבשיל. אח"כ בישלתי מרק בשרי ושמתי בטעות את המכסה הקודם מה הדין הכלים והמרק?

תשובה:

שלום רב

המכסה החלבי נחשב בן יומו, ולכן אם אין בתבשיל פי שישים כנגד המכסה הוא נאסר באכילה משום שמעורב בו טעם של בשר וחלב והכלים טעונים הכשרה בהגעלה. אם יש בתבשיל פי שישים הוא מותר באכילה, והכלים טעונים הכשרה.

מקורות

פרי מגדים יו”ד סי’ צג שפ”ד ס”ק ד.