קדושת החיים

שאלה:

האם יש משמעות לאופן בו האדם מסיים את חייו? א' גמר בתאונת-דרכים חברו במחלה והשלישי מזקנה. בסופו של דבר האם יש איזהו הבדל ביניהם? בס"ה כל אלו סיימו את חייהם בצורה כזאת או אחרת. וגם אם א' הסתובב על הכדור שלנו עוד שלושים שנה בעוד שחברו עזב יותר מהר בסופו של יום מה ההבדל ביניהם? שניהם בילו פה עד שסיימו ועברו למקום אחר!

תשובה:

שלום וברכה

בעם ישראל קדושת החיים היא ערך עליון, משום שבכל רגע שאדם חי הוא יכול להספיק הרבה מאוד מצוות ומעשים טובים, שאלו הם תכלית העולם הזה ועל ידיהם נוחלים חיי העולם הבא. כל הרהור של תשובה של אמונה של תורה הוא חיי נצח, אפילו אדם שמוגבל פיזית לחלוטין עם ניוון שרירים חמור וכדומה, יכול לזכות לעשייה עצומה במחשבה בלבד! לכן כל רגע בחיים הוא מרגלית שלא תסולא בפז!

שנזכה לחיים טובים וארוכים בבריאות איתנה, ללמוד וללמד לשמור ולעשות ולקיים את כל דברי התורה הק'!

שבת שלום.