צום י"ז בתמוז אני לא רוצה לצום – צריך התרת נדרים?

שאלה:

שלום לרב, אני בן 43. מסורתי. כבר 10 שנים בערך אני צם בי"ז בתמוז. השנה, עקב משבר אישי קל ולחץ רב בעבודה אני שוקל לוותר. האם יש צורך בהתרת נדרים? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה ידידי

הנושא אינו התרת נדרים, זו חובה המוטלת על כל יהודי לצום בשבעה עשר בתמוז ואין היתר לבטל חובה זו, תתגבר ותצום ובעזרת הד' יהיה בסדר. אגב בורא עולם לא אוהב את ההגדרה הזו "אני מסורתי", כביכול: תבינו, אנילא לגמרי דתי כך שאי אפשר לצפות ממני… כולנו יהודים טובים, ולכולנו הזכות וגם החובה לקיים את כל תרי"ג מצוות בדקדקנות, לעסוק בתורה ובעבודת ה' ולנחול חיי נצח בעולם הבא.

שנזכה לעשות הטוב והישר בעיני ה'!