נדר לעלות לקברי צדיקים

שאלה:

שלום וברכה. שאמרתי בברכת המזון "בונה ירושלים.אמן." באמן חשבתי גם על עליה לציון האור החיים הקדוש זיע"א. האם זה נחשב לנדר? (כן יש לי רצון להגיע אבל בלי נדר שאני לא יהיה מחוייב בדבר. כי עצם המחוייבות מוסיף לי לחץ) גם אם נחשב כנדר האם אפשר לעשות לו התרה אם צריך?

תשובה:

שלום וברכה

לא, זה לא נחשב נדר. מלבד העובדה שזה רק בלב ולא היה ביטוי שפתים, זה גם לא היה מחשבה רצונית ולא מוחלטת, סתם סוג של חרדה…

בהצלחה וישתקבלו התפילות.