מזגן אינורטר בשבת

שאלה:

כבוד הרבנים שליט"א שלום וברכה האם ניתן להשתמש במזגן אינוורטר בשבת? בכבוד רב

תשובה:

שלום וברכה

מזגן אינוורטר סברו רבים מפוסקי זמנינו שכיון שהחיישנים שלו רגישים לכל תנודה, פתיחת דלת או חלון ומגיבים באופן מידי וישיר, אין להשתמש בו בשבת, תפנה למשמרת השבת הם משווקים התקני שבת למזגני אינוורטר. הרב הלפרין זצ"ל מהמכון הטכנולוגי להלכה סבר להתיר זאת מטעמים שונים, אבל רבים מחמירים וגדול כבוד השבת שראוי לרכוש עבורה התקן מתאים בלא להכנס לספקות וחששות של חילול שבת.