דחית פדיון הבן ממוצאי שבת ליום ראשון

שאלה:

דחית פדיון הבן מהלילה ליום. תינוק שנולד לפי 28 ימים ביום רביעי בשעה 4 אחה"צ באופן שזמן פדיון הבן שלו חל בשבת הקרובה, וכמובן בעיקרון יש לעשות את הפדיון במוצאי שבת. אך כיון שהשבת יוצאת מאוחר זה לא נוח למשפחה ומעדיפים לעשותו את זה ביום. האם יש כאן חשש מצד שיהוי מצוה לא משהינן?

תשובה:

שלום וברכה

למרות שכדבריך המנהג הרווח הוא לעשות את הפדיון במוצאי שבת, דעת הרבה פוסקים דוקא כן לדחות ליום ראשון, ולכן בשעת הדחק בודאי ניתן לסמוך על כך, שכן היא דעת התרומת הדשן כמובא בלקט יושר עמ' סג, וכן הובא במנהגי מהרי"ל דיני פדיון הבן, וכ"כ באלף למטה סי' תקפא ס"ק כז בשם היראים, וכן נקט בפשיטות במשנה ברורה בסי' תקסח ס"ק כ! וכ"כ בחכמת אדם סי' קנ סעי' ח, ובשו"ת מהרש"ם ח"ב סי' מג, וראה לבושי מרדכי מהדו"ת סי' קכט שכן דעת הרבה מאוד פוסקים, אלא שבירושלים התקבל המנהג על פי היעב"ץ שלא לדחות ולעשות כבר במוצאי שבת. ממילא ודאי יש על מה לסמוך לדחות ליום ראשון.

מזל טוב ורוב נחת!