סופר סת"ם שעזב את הדת

שאלה:

קניתי מגילת אסתר מחבר סופר סת"ם לפני כמה שנים. לאחרונה הוא עזב את הדת. אינני יודע מה לעשות עם המגילה, וכן מזוזות, וגם האם אני יכול לתבוע ממנו את כספי מדין הונאה.

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין ודאי שהכל כשר בלא פקפוק, על זה הרי נאמר "באשר הוא שם"… ובודאי באותה שעה שהיה שומר מצוות כשר היה לכתיבת סת"ם. אם תשאל לענין הידור, בכתיבת מזוזה צריך הרבה מאוד יראת שמים, שכן כל צורך לתיקון במזוזה עשוי לפסול אותה ללא תקנה, כתיבת מזוזה צריכה להעשות כסדרן, כלומר אות אחר אות לפי הסדר, ממילא אם אות נפסלת באמצע וזה מתגלה אחרי שכבר המשיך הלאה, במקרים רבים כבר אי אפשר לתקן, כי התיקון נחשב כתיבה עתה וממילא זה לא לפי הסדר. לכן אם הסופר אינו ירא שמים הוא עלול להקל על עצמו ולתקן ולעולם לא תדע… כך שלתבוע אותו אי אפשר, כי מי אמר שאכן לא נהג כדין, ובאותה שעה היה כשר ונאמן על הכתיבה, אבל מצד הידור אם יש לך חשש שכבר אז לא היה ירא שמים, זה לא יהיה מנהג של שטות להחליף מזוזה. לגבי המגילה אין חשש.

בשורות טובות.