חרם ocd

שאלה:

בס"ד ראשית תודה על המענה. וסליחה. אני יודע לבעיה שיש לי וכבר קיבלתי מספר דרכים על ידי מטפלים. אבל לפעמים צצים נקודות חדשות במהלך הנסיון להתגבר על הocd. אחרי שלמדתי בספר על האור החיים הקדוש זיע"א. באתי לנשק את הספר ועלתה לי מחשבה "אני בחרם על דעת האור החיים הקדוש". ונישקתי את הספר. לפעמים אני "מתעייף" מחשבתית ואני מפחד לומר/לכתוב "מסכים עם המחשבה" כי קשה להילחם או שמבולבל אולי זה היה ברצון מלא אבל אני מחפש להקל על עצמי. מה דיני בעניין?

תשובה:

הכל שטויות והבלים, אין לגביך שום ענין של נדרים עד להודעה חדשה, גם אם תגיד בפה וגם אם תחשוב לגמרי וכו', אתה פטור מהענין הזה לגמרי!

רפואה שלמה וחיים טובים ומאושרים!