להעתיק במבחני בגרויות

שאלה:

האם מותר להעתיק במחני הבגריות? כולם יודעים שמעמיסים עלינו וגם בכלל בתיכון עשו ממנו פרופסוריות לכל התחומים ומטבע הדברים יש בנות חלשות וכו וכו מה דעת הרב? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

העתקה במבחן נחשב לגנבת דעת – גונבים דעתה של המורה או של מנהלת המוסד – שמחזיקה טובה לתלמידה שלא כדין. איסור גנבת דעת חל רק כלפי אדם מסוים ולא כלפי גוף ציבורי או ממשלתי.

גם במבחנים מול הרשויות אסור לגנוב משום שגונב דעתם של הלקוחות שחושבים שמקבל תואר שלא כדין וחושבים הלקוחות שידיעותיו ראויים להסמכה ובאמת זה שקר. כך דעתו של הגאון הרב משה פיינשטיין זצ"ל.

בהצלחה.