התרת נדרים

שאלה:

שלום בני בן שבע עשרה קיבל על עצמו עם חתימת ידו לפני כמה שנים שלא יגע במחשב וכדו' , שטר זו היתה חלק מן מבצע שהרבה בחורים ואברכים השתתפו, עכשיו הוא רוצה להשתמש במחשב להקליד. השאלה, האם צריך התרה ואם זה בגדר נדר על דעת רבים. תודה

תשובה:

שלום וברכה

זה לא היה נדר על דעת רבים, הוא גם נדר מו שעוד הרבה אחרים נדרו, אבל הוא לא תלה את נדרו בהסכמתם רצונם וטובתם. מועילה התרה. בכלל אינני אוהב כאלו מבצעים, כל זה ניתן לעשות בלי נדר, למה להכנס לחשש איסורי תורה?!