היושבים במסדרון מצטרפים למניין?

שאלה:

לכבוד הרב שלום רב אני מתפלל בבית כנסת בתוך מקלט. יש בין הכניסה למקלט מבחוץ לתוך חלל המקלט מסדרון באורך של 3 מטר ורוחב מטר. האם אנשים שיושבים שם(עקב שחנוק להם במקלט או קר בגלל המזגן) משלמים לעשרה למניין? אם יש עשרה במקלט האם היושבים במסדרון יוצאים בתפילה בציבור? בתודה יצחק חסון

תשובה:

שלום וברכה

אם אחד מהם רואה את המתפללים בפנים, הם אינם מצטרפים להשלים לעשרה אבל כשיש עשרה בפנים נחשב להם שהתפללו בציבור.

מקורות:

ראה כאן.