הוצאות תיקון הגדר של הבנין

שאלה:

בס"ד גדר חיצונית של בנין נהיתה רעועה והעיריה מחייבת את כל דירי הבנין לתקן את הגדר. האם נכון לחלק את ההוצאה לפי גודל הדירות או שכל שכן ישלם בשוה?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה חלוקת הוצאות בניית הגדר אמורה להתחלק לפי שטח הדירות. ולמרות שאת השוטף  – חשמל ונקיון – מחלקים לפי דיירים בשווה ולא לפי שטח הדירות, כאן שההוצאה היא חריגה, החלוקה צריכה להתחלק לפי שטח.

בהצלחה.

מקורות:

כך הורה לי הגאון הרב אברהם דרבדריקר שליט"א מח"ס ועד הבית בהלכה, וטעמו עימו שמעיקר הדין כל הוצאות ועד הבית אמורים להתחלק לפי שטר הדירות, אלא שנהגו לחלק את ההוצאות בשווה לכולם, ולא לחשב את המ"ר של הדירות. אמנם בהוצאות חריגות חוזר לעיקר הדין שיש לחלק לפי שטח.