דם בכבד צלוי

שאלה:

שלום: צליתי כבד, א) אחרי הצליה ראיתי על קצת מהחתיכות צבע אדום. מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי יש דבר הנקרא מוהל, כלומר שגם אחרי מליחה או צלייה יש לחות אדומה שאינה יוצאת ואינה אסורה, כמו כן בכבד מצויים גידים אדומה וזה לא דם, אבל כמובן אם מוצאים גוש קטן של דם יש להוציאו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שאלה נוספת: נהגתי כדעת השולחן ערוך שלא צריך לשים מלח לפני הצליה של הכבד אבל באחת הפעמים שמתי מעט מלח אבל רק על צד אחד. צליתי קודם את הצד בלי המלח ואז הפכתי. שמתי לב שבנגלה הזו היו יותר חתיכות עם הצבע האדום. בשאר הנגלות כמעט ולא היה צבע אדום. האם יש כאן בעיה? יש לציין שצליתי טוב על האש הגדולה ביותר בכיריים.

  2. שמתי מלח רק על הצד העליון, צליתי את הצד התחתון ואז הפכתי. א) האם זה שהיה מלח רק על הצד העליון זה גורע? ב) שמתי לב שהחתיכות שנצלו עם המלח היו יותר עם צבע אדום לעומת שאר החתיכות שצליתי בלי מלח כלל. האם זה מראה על בעייה? או שזה פשוט יותר מוהל?