אזכרה ראשונה בשנה מעוברת

שאלה:

שלום רב אימי נפטרה ב יג' באלול תשע"ח, מתי מתקיימת האזכרה של השנה שהיא שנה מעוברת? תודה ויום נעים אמירה

תשובה:

שלום וברכה

מנהג הספרדים שעיקר העלייה לקבר הוא ב12 חודש, כלומר י"ג אב, אלא שראוי להדר לעלות לקבר גם ביום הפטירה, כך מבואר בשו"ת רב פעלים ח"ד סי' מא. אצל בני אשכנז יש בזה דעות שונות, בס' פני ברוך נקט בפשיטות שגם לבני אשכנז העיקר הוא ב12 חודש, אולם בס' דברי סופרים וכן המנהג הרווח שלא כדבריו אלא לעלות בעיקר ב13 חודש יום הפטירה.

מן השמים תנוחמו!