חולה בתעניות ציבור

שאלה:

למדנו שביום הכיפורים אם חולה אומר צריך לאכול ואפילו מאה רופאים אומרים שאינו צריך, מאכילים אותו. (שו"ע סימן תרי"ח סעיף א'). מה הדין במקרה זה בשאר צומות, כגון י"ז בתמוז או תשעה באב? (אודה לכם מאוד אם תציינו מקורות לתשובתכם).

תשובה:

שלום וברכה

בשאר תעניות לא צריך להגיע להכרעת רופא דקדקנית, מי שהוא מוגדר חולה שנפל למשכב מחמת חוליו, גם אם אין בכך כל סכנה והצום לא ירע את מחלתו ולא יסכן אותו, הוא פטור מלצום, בחולה כלל לא גזרו חכמים תענית. כמובן יש לשאול רב באופן פרטני מה זה חולי.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' תקנ ס"ק ד.