נדרי חלומות

שאלה:

בס"ד שלום לכבוד הרב, היה לי חלום שמישהו היה רודף אחרי והיה קשה מאוד לנצח אותו, ואמרתי תוך פחד וצער לה' "אם נתון תתן לי אויב זה בידי אתרום $500 לצדקה" ואחרי זה נענתי והייתי יכול לנגדו, ואז קמתי בבוקר. חלמא טובא חזאי חלמא טובא חזאי חלמא טובא חזאי, ושאלתי אוהת לומר לי שהכל בסדר כדאיתא בש"ס ולא דואג על משמעות, אלא השאלה האם חל הנדר בחולם באופן כזה? תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

הגם שנדרים בחלום צריכים התרה מחשש שמא היה ערני באותה שעה, כאן שהנדר היה מחמת הרדיפה שלא היתה, וממילא גם ההצלה היתה וירטואלית… הרי זה לכל היותר כנדרי טעות שאין להם משמעות.

חיים טובים ומאושרים, אך טוב וחסד ירדפוכם כל ימי חייכם…