להעביר חלק מהשכרות לאחר האם נחשב להכנסה שלי

שאלה:

ישנם תקציבים שהמדינה נותנת לפי תקנון ובתנאי שהכנסתך אינה גבוהה מרף מסוים, שאלתי ,אם אני ואשתי עוברים את אותו רף ,ובשביל לקבל את התקציב ,אני מתכוון שלא לזכות בכסף שאני מרוויח ואני נותן אותו מתנה לאחי ,האם מותר לי לקבל את הזכיות מהמדינה ,או שמכיון שאחי קיבל את הכסף מחמת עבודתי זה נחשב שכביכול קיבלתי כסף למרות שהתכוונתי שלא לזכות בו

תשובה:

שלום וברכה,

הכנסה שאחרים מקבלים מחמת העבודה שלך, נכלל בהכנסות שלך. כל שכר שמחייב את העובד לשלם לך, נחשב שכר שלך, גם אם בפועל ביקשת להעביר את המשכורת לאדם אחר. ויש לזה ראיה מדברי הגמרא בקידושין דף ז שאשה שאומרת לראובן תן מנה לפלוני ואקדש אני לך, נחשבת קבלת אחרים כאילו היא קיבלה- וכדין ערב שמוציא הוצאות על פיו נחשב לקבלת אחרים כאילו הוא לווה. ודין זה נשנה גם במקח וממכר – שאם אומר תשלם לפלוני ותקנה מועיל הנתינה לפלוני כאילו קיבל המוכר.

בהצלחה.

מקורות:

גמרא קידושין דף ו ע"ב. שו"ע חו"מ סימן קצ סעיף ג.