דין תורה עם שליח ציבור

שאלה:

לכבוד הרבנים שליטא שלום וברכה
בבית כנסת שלנו יש מריבה גדולה מאד בין השליח ציבור של הימים הנוראים
לבין המתפללים הדבר הגיע עד כדי בית דין רבני ובית משפט
האם אדם כזה שיש לו סכסוך חזק מאד אם המתפללים של הבית כנסת
שאינם מועניינים שהוא ישמש בתור השליח ציבור במידה והא יכפה את עצמו עליהם לעלות כשליח ציבור בימים הנוראים ראש השנה ויו כיפור האם הוא מוציא אותם ידי חובה בתפילתו או מחמת השנאה והאיבה והמחלוקת שיש ביניהם או אינו יכול לכפות עצמו עליהם להיות שליח ציבור ולהוציא אותם ידי חובה
תודה רבה וזכו למצוות

תשובה:

ברגע שהציבור יקבל על עצמו את פסק בית הדין הרבני כדת ישראל, האמת והשלום אהבו ואני בטוח שהכל יבוא על מקומו בשלום.

הרי אם על פי הלכה הוא ראוי לשמש חזן אני בטוח שלא תתנגדו, הכל תעשו לפי דין תורה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרב שלום וברכה הציבור לא קשור לפסק הדין הרבני פסק הדין הרבני היה בין שני רבנים ת"ח שרבו ביניהם ואחר כך המשיך לבית משפט
    השאלה שאנו שואלים היא מהציבור עצמו יש שליח ציבור אחד שיש לו מחלוקת גדולה עם קהל גדול מהמתפללים .הציבור לא מעוניין וגם אומר שאדם ששונא אותם ורב איתם ודאי לא יכול להוציא אותם ידי חובה
    אנכי שואל השאלה לא קשור לשום צד אני מעביר שיעורי תורה בבית הכנסת הזה בגמרא והלכה ונשאלתי על ידי המתפללים בסוגיא זו והחלטתי לפנות אליכם אשמח לתשובה אם זה אפשרי

  2. באופן כללי ברור שהחזן צריך להיות מרוצה לקהל, זה תנאי הכרחי, הוא מוציא אותם ידי חובה אבל הם לא חייבים להעסיק אותו, אבל כמו בכל נושא שבין אדם לחברו אני מניח שיש שני צדדים למטבע וכדאי לברר אצל הרב המקומי או בבית הדין.