עובד בחנות שנתן לי אזניות מתנה

שאלה:

שלום וברכה ושבוע טוב..
רציתי לשאול שאלה לגבי אדם שקנה טלפון והמוכר בחנות הוא גם מכר וחבר טוב, אותו מוכר מסר לקונה גם אוזניות בחינם..לקונה לא ידוע האם בעה"ב מסכים למסירת האוזניות האלו בחינם..
האם אותו קונה יוכל להשתמש באוזניות האלו?

תשובה:

שלום וברכה,

ניתן לסמוך על עובד בחנות כשעושה הנחות מועטות, מאחר וטובת עסק לזרז ולרצות לקוחות. אבל לתת מתנות לחברים ומכרים אין שום סיבה שיסכים זאת הבעל הבית, ולכן אסור לקבל מתנות בחינם מהעובד בחנות.

בהצלחה.