ברכת ברכנו

שאלה:

לכבוד הרב שלום רב בברכת ברכנו בקיץ אנו אומרים וּתְהִי אַחֲרִיתָהּ חַיִּים וְשָׂבָע וְשָׁלום כַּשָּׁנִים הַטּובות לִבְרָכָה ובחורף אנו אומרים וַעֲשֵׂה לָהּ תִּקְוָה טובָה וְאַחֲרִית שָׁלום. מדוע בברכה זו אנו מתפללים תמיד על אחרית השנה מה יש באחרית השנה שדורש תפילה מיוחדת על כך זכה למצוות

תשובה:

אינני חושב שהכוונה אחרית במובן של סוף השנה, אלא שכך יעלה בסופה, כלומר שבסופו של דבר אחר כל ההשקעה שמשקיעים במשך השנה, יהיו תוצאות טובות.