ביקור בקבר הורים לפני שמחה

שאלה:

אחי מגיע לארץ אחרי שמונה שנים שלא ביקר בארץ לחתונת בנו הוא רוצא לעלות לקבר . האם יש בעיה ?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה, אדרבה, יכבד בזה מצות כיבוד הורים, גם לאלו שהורו שמי שלא ביקר הרבה שנים בקבר אינו רשאי לבקר, הוא רק בגל הזילזול שיש בכך שנמצא ליד קברם ואינו עולה, אבל מי שהיה בחו"ל ודאי רשאי וצריך לעלות, וכבר ידוע המנהג לעלות לפני כל שמחה להזמין כביכול את ההורים לבוא להשתתף בשמחה, וכפי שכתב הזוהר הק' שההורים באים ממקומם העליון להשתתף בשמחת צאצאיהם.