היסח דעת בשבעה נקיים

שאלה:

אם אשה עשתה הפסק טהרה ביום ראשון בלילה וביום שני ראתה כתם והיא ובעלה חשבו שנראה אדום והחליטו לעשות הפסק טהרה חדשה ביום שני וביום שלישי שאלו על הכתם והרב פסק שהכתם טהור האם יכולה לטבול ביום ראשון או היא צריכה לחכות ליום שני?

תשובה:

שלום וברכה

היסח דעת משבעה נקיים הוא רק באופן שהסיחו דעת עונה שלמה, אבל כאן שהסיחה דעת רק חלק מהלילה וקצת מהיום למחרת – אינו היסח דעת ויכולה לטבול היום.

מקורות:

ראה שיעורי שבט הלוי סי' קצו ד"ה אמנם.