תיקן אות בס"ת ומסופק אם אמר לשם קדושת ס"ת

שאלה:

סופר שתיקן אות בספר תורה ושכח אם אמר קודם לשם קדושת ס"ת, מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה

בפוסקים נחלקו בענין זה האם האמירה בפה מעכבת או שמספיקה מחשבה בעלמא, ואם יעבור שוב על האות בקולמוס עם אמירה לשם קדושת ספר תורה – יש להקל.

מקורות:

ראה שו"ע סי' לב סעי' יט ומשנה ברורה שם ס"ק צה שמחמיר להצריך אפילו בדיעבד דוקא אמירה, ולעומתו בקסת הסופר סי' ד סעי' ה מיקל בדיעבד במחשבה בעלמא, וכן דעת ערוך השלחן שם סעי' מב, נהגו להחמיר בזה כדעת המשנה ברורה, אבל צירפו להקל באופן שמעביר שוב קולמוס על האות ולא חששו לחציצה ככתב על גבי כתב, ראה שבט הלוי ח"ה סי' ח. כאן ודאי יש צירוף שאינו בטוח שלא אמר והרי זה ספק ספקא.